maanantai 22. heinäkuuta 2013

Pyromaani liikekannalla


Tänään emo heräsi ehkä pahimpaan järkytykseen, minkä kissat ovat toistaiseksi aiheuttaneet. Välillisesti järkytyksen aiheutti äänekäs pamaus ja astian särkymisestä kertova helinä. Suoremmin järkytyksen aiheutti se, että liesi oli päällä, takimmainen hellanlevy hehkui punaisena, koko höskä oli tulikuuma, ja hellalla ollut (ylioppilaslahjaksi saattu Iittalan) lautanen oli kappaleina. Se oli poksahtanut kuumuudessa. Haisi palaneelta ja kuumuus otti ihan kasvoihin. Onneksi hellalla ollut lautanen räsähti ja heräsin ääneen. Ehkäpä seuraava asia, mihin olisin herännyt, olisi ollut hellalle hyppävän kissan huuto? Tai ehkä en olisi herännyt ollenkaan, jos keittiössä olisi ehtinyt roihahtaa?

Mutta näin ollen kaikki on hyvin, eikä kenellekään käynyt kuinkaan. Kahdeksan kissantassua on tarkistettu ja terveiksi todettu, sirpaleet siivottu ja hellaa jäähdytelty. Nyt alkaa syyllisen etsintä! Kaksi kissaa on pidätetty ja niistä on otettu kuvat tutkintaa varten. 

Pääepäilty on Jago - kissa, joka villistä olemuksesta huolimatta on melkoinen köntys, ja viattomista kasvoista huolimatta tunnettu lurjus, mitä tulee ruoan näpistelyyn ja esimerkiksi tiskipöydälle jääneiden astioiden nuolemiseen. 

1. epäilty Jago Lucifer Rafael Wandanpoika Ilvesmieli
(alias Hiesun Lionheart)
Teoria nro 1.  Epäilty aavistaa, että tiskipöydällä tai hellalla on jotain herkullista. Epäilty ponnistaa hyppyyn, joka päättyy roikkumiseen etukäpälistä hellanreunassa samalla, kun takajalat potkivat vimmatusti saadakseen jostain tukea. Takajalka löytää jostain tukevan kohdan, käyttää sitä portaana ja niin kissa on päässyt hellalle. Samalla on tullut potkaistua hellannappia ja väännettyä se kuutoselle.

Toinen epäilty on Anton. Motiivi tuntematon - mahdollisesti jostain tuntemattomasta asiasta kannettu kauna, siis kosto.

2. epäilty Anton Amandanpoika Höperö-Karhu
Teoria nro 2. Epäilty varmistuu siitä, että emo on unessa. Kävelee hellalle ja kääntää napin kuutoselle. 

Teoria nro. 3. Epäilty sanoo Jagolle jotain sellaista kuin, "hellalla on ruokaa." Näin epäilty on lavastanut Jagon syylliseksi, mikäli aletaan tutkia varpaanjälkiä.

Onko veikkauksia? 

Rikospaikka n. 15 minuuttia rikoksen havaitsemisen jälkeen.

Räjähtänyt lautanen, joka herätti emon.

Lautasella ollut haarukka, joka kuumeni hiiltymispisteeseen.

Otan myös kiitollisina vastaan vinkit siitä, miten tällaisen voi välttää tulevaisuudessa! Ihan hirveä ajatus, jos en olisikaan ollut kotona. En ole vielä keksinyt muuta neuvoa, kuin nappien teippaamisen, mikä tosin mahdollisesti vain herättäisi kissojen uteliaisuuden, tai vesikattilan laittamisen jokaiselle hellan levylle. Onko teillä sattunut vastaavaa? Hella oli ilmeisesti ollut päällä hyvän tovin, sillä päällä ollut levy tosiaan hehkui punaisena ja koko hella oikein hohkasi kuumuutta.

Tai sitten voisin tietysti siirtää hellaa ja irrottaa töpselin joka kerta, kun en käytä laitetta... 

7 kommenttia:

  1. Meillä on turvaliesi, ei niinkään kissojen tai kissan kuin höperön asukkaan takia. Liesi menee päälle vasta kun on käännetty kolmea nappia, ja menee pois päältä itsekseen viimeistään ajastuksen kuluttua loppuun. Normaali ajastukseni on vajaat puoli tuntia. Yleensä kyllä tajuan sammuttaa levyn ihan itse... toistaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietinkin tuollaista turvaliettä, jossa pitää käännellä useampaa nappia, ennen kuin laite menee päälle. Mä olen aina hiukan hysteerisenä sammuttelemassa noita laitteita. Varmistan aina monta kertaa, että menihän se kahvinkeitin nyt varmasti pois päältä ja eihän se hella nyt jäänyt päälle. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun olen palannut ulkoa sisälle varmistamaan "vielä kerran." Tuollainen ajastus kuulostaa tosi hyvältä!

      Poista
  2. Meillä on jälkiasennettu hellan viereen kytkin jolla sammutetaan virta ilman töpselin irroitusta. Niitä on ihan vähittäismyynnissäkin sähköliikkeissä tms. joko tosiaan on/off kytkin tai ajastimella. Meillä tämä on laitettu koirien takia, kun laittoivat pari kertaa hellan päälle.. onneksi silloinkin oltiin kotona.

    Kyllähän se syyllinen Jagolta vaikuttaa.. ;) Onneksi ei ehtinyt sattua pahempaa!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää ottaa selvää noista kytkimistä. Se voisi olla näin vuokra-asuntoon ehkä paras ratkaisu, kun hella ei kuitenkaan sitten lähde mukaan, kun kämppä joskus vaihtuu.

      Onneksi tosiaan! Olen tukka pystyssä kauhistellut ajatusta, etten olisi ollut kotona... Nyt teen niin, että käyn sulakekaapilla laittamassa hellan sulakkeen pois aina, kun en käytä laitetta. Mutta se on kyllä hiukan vaivalloista, pitää hakea tikkaat ja keikkua katonrajassa. Enkä tiedä, missä siellä uudessa kämpässä on sulakkeet.

      Poista
  3. Helloihin myydään myös suojia pikkulapsia varten, ehkä se auttaisi kissojenkin tapauksessa? Hakusanalla "liesisuoja" löytyy kuvia ja ostopaikkoja :)

    Aivan järkyttävä herätys kyllä, voin kuvitella miltä on tuntunut! Onneksi selvisitte säikähdyksellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen liesisuoja näytti myös hyvältä. Osaatko sanoa, mahtaako sellainen kestää kissan kiipeilyt ja roikkumiset?

      Se oli tosiaan melko ikimuistoinen herätys. Hellalle ei saisi jättää tavaraa, mutta onneksi siinä kuitenkin tällä kertaa oli se lautanen. Mietin tosiaan, että ellen olisi herännyt siihen pamaukseen, niin seuraavaksi olisi sitten alkanut jo palaa ja tulla myrkkykaasuja - ehkä olisi jäänyt heräämättä kokonaan. Ajattelin ensin vain, että kamalaa mitä kissoille silloin olisi tapahtunut. Sitten tajusin, että hetkinen, mäkin olen täällä... :D

      Poista